25.11.2022 г., 11:14 ч.

Мъртва есен 

  Поезия » Любовна, Пейзажна, Философска
193 0 2

Мъртва есен. И листата

падат като шарени трупове.

Всичко спря. И остана

само ритъма на капчуците.

 

Понякога със теб вървим

сред природа онемяла.

Но където и да се установим,

дори да седнем на стъпалата

 

На някакъв панелен блок

или на нашто място да стоим,

няма значение никакво -

с теб ли съм, света мълчи.

 

Феномен. Ти и аз сме

любов неизлечима, неиздъхваща.

Само със теб е мойто щастие,

дори във мъртва есен да измръзваме.

 

Измежду пейзажи и мелодии

на природата около теб и мен,
аз открих, че всичко твое

и всичко мое в този хаос е споделено.

 

Открих, че в същината на смъртта

на вятър и на паднали листа

се крие най-прекрасния пейзаж -

а именно, в тази природна скръб

да се смеем ти и аз… 

© Ангела Топалова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Ви за милите думи, г-жо Панайотова!
  • Чудесно е, когато си осъзнал, "че всичко твое и всичко мое в този хаос е споделено".
    Това е една от формулите на любовта, мило дете. Нека светът ти е влюбен!
Предложения
: ??:??