26.09.2011 г., 20:33 ч.

Мъртва тишина 

  Поезия » Пейзажна
896 0 0

В унес блясъкът угасва, 

замря във мъртва тишина.

Порутена и толкоз прашна,

градът със нея заживя.


 

Звезди угаснаха в покоя,

докосвайки измислен свят.

Река, пресъхнала във зноя, 

рисува призрачният мрак.


Парче от счупена надежда

наднича в стария комин.

Мъглата спряла се оглежда,

облечена във прах и дим.

 

Галина Москова

25.09.2011г.

© Галина Москова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??