4.11.2009 г., 21:04 ч.

Мъртви цветя 

  Поезия
515 0 2

Захвърлени цветя на пода

и шум от бягащо такси,

две падащи звезди сред небосвода

и тишина, безкрайна тишина вали.

 

След малко утрото не ще прикрие

агонията на умиращи цветя,

посланието им гвоздей ще забие

в клетото сърце на любовта.

 

Вазата на масата отгоре,

все кима празна в белия таван,

въздухът принася облик морен

на отчаяние без грим, без параван.

 

Завесите, спуснати наполовина,

съпричастни на отминалата нощ

и счупена на пода чаша с вино,

свидетелстват за края на една любовна мощ.

 

 

 

 

 

 

 

© Даниел Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??