2.06.2011 г., 23:20 ч.

Мъртви парчета 

  Поезия
1908 1 18

Има дела, които не строят светове.
Бягат без пътеки и смисъл.

Има звуци, които не пасват в мелодия.

Понякога са писъци

oт грешки, за които не искам да мисля.

Има и един звяр под очите ми.

Нощем го пускам.

Пише по опакото на кожата си,

да се слее с кръвта ми не му стиска.

Има игра,

на която не научих правилата,

заставам на края ù,

за да натисне в ръката ми спусък.

А в главата зомбита хълцат само,

преди да изкрещя,

стават на парцалени кукли

и викат ми: "мамо"?

Сигурно и мъртвите парчета в мен имат нужда от грижа,

докато не намеря нож,

с който да ги отрежа.

© Стеляна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??