22.10.2016 г., 12:05 ч.

Mъртъв на кон 

  Поезия
438 1 4

Болко моя... прати ми звезда!

Падаща! В тая нощ тъй безвездна..

Сега или някога, нека умра,

но да я зърна, преди да изчезна.

 

Мъко моя, ти си пирон,

забит във сърцето ми спряло.

И препускам - мъртъв на кон,

още жив, но с половинесто тяло.

 

Радост моя, за да не рухна,

ще слушам пак моята песен,  https://www.youtube.com/watch?v=OSU5r0p-d00

милион пъти, че ще се избухна,

както пръскат се кестени есен.

 

Мила моя, нека заспим,

всеки там във свойта къщурка,

и както зимата вие се дим,

и както бебенца дето щъпуркат

 

Без да знаем, тайно дори,

да изпълзим и някак успеем,

преди изгрева, в ранни зори,

пак двама насън да се слеем.

© Лебовски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??