Тик-так, тик-так,
във скута спи си черния ми котарак.
Тик-так, тик-так,
потръпва леко черния мустак.
Тик-так, тик-так,
отгръщам страницата пак.
Тик-так, тик-так,
кафето изкипява от джезвето.
Тик-так, тик так,
няма да си мръдна и кутрето.
Тик-так, тик...,
и времето е мързеливо...ето!
© Мая Всички права запазени