НА АЛЕКС И ЦВЕТИ.
Цвети често с чай гощава,
тя изтънчени обноски има –
Лейди е в двореца на Даяна.
Много весела е и игрива,
като Алекс малката –
маймунка е свенлива.
Като нея с ефирните си дрешки
без покана и без виза влиза
в мокрите ни сънища младежки.
Подобно феи в приказна дъбрава
в полен на глухарчета пристъпват
в обраслите ни хълмчета с морава
гъбките ни сластно да прищъпват.
Бленуването ни по тях блажено,
казвам го без капчица цинизъм,
денят ни щом започне неизменно –
поражда у дома ни катаклизъм!
Момичета, обичам ви и двете,
без стиха ви тъй прекрасен
дните ни ще бъдат сиво цвете,
живота ще е скучен и ужасен!
24. 07. 2017 г.
© Todor Nikolov Всички права запазени