15.07.2010 г., 14:45 ч.

На баба... на дядо - Възпитателите ми ! 

  Поезия » Друга
5449 0 8

На баба... на дядо...

 

 

                          (на баба...  на дядо,

                                                           на тези, които ме направиха човек!

                                ... за безкрайната ми обич към ВАС

... думите, годините, стиховете  и листата няма да ми стигнат,

 за да я изразя!!!)

 

 

 

Колко много болки във вас чернеят

Страдания и мъки дните ви изпиват

В косите ви старите спомени сивеят

А сълзите ви в уморените ръце попиват

 

Скромен живот мъки и лишения тежки

И по-малко радост вашия път са чертали

въпреки това  държали сте се всечовешки

запазили сърцата си благородни кристали

 

Зная че не така представяли сте си старините…

като всеки друг мечтали сте за мир и спокойствие

ала знайте аз с гордост оценявам ви добрините…

направихте ме човек и възпитание дадохте ми Вие

 

На Бог се моля за вас здраве и живот да ви подари

Да сте дълго до мен да се радвам на вашите усмивки

Радости да прати в дните ви и със сили ви да дари

защото обичам когато обсипвате ме с вашите милувки

 

За любовта ми към вас плитки са ми океаните

Благодарността ми безкрайна е като времето вечно

Привързаност изпълва ме огромна като балканите

Вселената е граница на уважението ми най-сърдечно

 

Бабо дядо… много силно сега ви прегръщам…

на безкрайната ви доброта с обич ще отвръщам

Глава пред вас прекланям и целувам ви ръцете

Моля ви за прошка… и с усмивка ме благословете

 

 

 

 

Благодаря ви!

Обичам ви!

© Дияна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасно и истинско. Харесва ми! Лицемерието е страшно. Всеки е отговорен за деѝствията си. Само при хората го има. Светът не е същият.
  • Благодаря ви,
    да наистина ги обичам страшно много
  • Страхотно! Явно наистина ги уважаваш и обичаш!
  • Много трогателно!
  • Не може да се опише с по-хубави думи любовта!
  • Благодаря ви от сърце.
    приятна вечер ви желая
  • Прекрасно е когато на любовта се отговаря с такава любов! Поздрав Дидка!
  • Прекрасно, пълно с обич и признателност откровение!
    Поздравления!
Предложения
: ??:??