13.02.2023 г., 15:24 ч.

На брат ми 

  Поезия » За деца, Друга
1223 1 1

Веднъж във всеки живот ни се дава брат или сестра,
най-чистата обич и светлина.
Веднъж във всеки живот имаме такава обич.
Само брат и сестра, знаят, колко е чиста тя.
Коя сестра не познава малкия си брат 
и кой брат не познава своята сестра?
Носят еднаква съдба.
Ден за ден по-лесно се живее, щом подават си ръка.
Чистата обич пробива път и през най-голямата тъга,
през тъмнината, по пътя към светлото утро.
Давам въздуха си, за да мога до края да държа,
нежната, мъничка ръка.
През живота, чак докато спра да съществувам 
на тази земя.
Живота дава и взима...проблемите и болките
вървят ръка за ръка.
Ще поема всичките с лекота ако брат ми,
застане, с вяра до своята сестра.
Единствения мъж, който ще обича до сетен миг - 
обичан брат и най-скъп подарък за една жена.
Винаги ще простя и склонна съм огъня с ръце да изгася.
Раните по-малко ще болят.
Господ праща искрица надежда в две дълбоки очи
и дума една, която гони всяка тъга...
Чуя ли "како", изправям високо глава.
Единствения мъж, оставащ, от първи плач 
до последна усмивка, в моите прегръдки...
Веднъж във всеки живот ни се дава брат или сестра,
най-чистата обич и светлина.
Света с блага е пълен, но те са незначителни
пред чистата душа, която всеки път,
първа, ме посреща на входната врата.

23.01.2019г.   

© Цветомира Тошева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??