16.12.2015 г., 7:54 ч.

На брега на надеждата 

  Поезия » Любовна
460 0 3

На брега на надеждата

 

В светлината на утрото виждам теб,

твоите сияещи сини очи

и животът щастлив ще е за напред,

морето мами със сини вълни.

 

И платната на мачтите, корабът бял ...

Ще потеглим през висини,

там където до днес никой не е и посмял

да достигне и се извиси.

 

Ти – крилата любов на моите мечти,

ще пътуваш със мене навред.

Аз съм този, който се отдалечи

и смело потегли напред.

 

Самият вятър съм аз в твоето лице,

този който нежно шепти,

че ти си слънце, а твоите ръце

са слънчевите лъчи.

 

Докосни ме, пий от мен, а после върви,

моя свята и чиста любов

и се скитай безброй много дни,

преобрази се в живота ни нов.

 

В светлината на утрото виждам теб,

твоите сияещи сини очи –

Надежда светла – ти си навред,

разбуди ни и ни води.

 

Бойко Беров - botyo

 

© Бойко Беров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??