15.02.2020 г., 7:47 ч.

На бързи обороти 

  Поезия » Философска, Оди и поеми
871 0 0

“Време няма, бързам”

Казах тихо и затичах. 

Толкова неща навързвам,

още толкова се питах...

 

“Време няма,бързам”- 

като стар рефрен звучеше.

Спирах се и тръгвах дръзко,

а главата ми пламтеше...

 

“Време няма, бързам” 

Вече очите ми парят. 

Навън дъждовно е и мръсно, 

но трябва да стигна до края 

 

“Време няма, бързам” - си повтарям,

неусетно почти съм пред прага.

Внезапно спъвам се и падам,

но зная, че трябва да стана.

 

.......………………

 

“И ето ме стигнах,

навреме съм дори”- 

щастливо аз извиках

и някой ми отвори. 

 

Времето сякаш е спряло. 

На забавен каданс се придвижвам.

Всички гледат някак вяло,

а аз със всички сили тичам 

 

Пред болничната стая съм вече. 

След 2 секунди ще отворя. 

1 и 2 и ... нещо ми попречи. 

Не зная пак какво да сторя...

 

“Време няма, бързам” - изкрещях 

и с две ръце отворих тежката врата.

Погледнах го и онемях,

очите ми не вярваха в това. 

 

Погледна ме той със топла усмивка

и каза ми постой за малко.

Седнах до него, ръката му стиснах,

но всичко беше тъй за кратко. 

  

.............................

 

“Време няма, бързам” - мисля си

и грешката си осъзнавам,

че всъщност много време имам си,

но Него вече го няма. 

© Албена Химчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??