1.03.2008 г., 11:03 ч.

На добър път 

  Поезия » Друга
695 0 4
 

НА ДОБЪР ПЪТ

 

 

Хайде, тръгвай си вече от мен!

Давам ти зелена светлина.

Учех те достойно да живееш,

злоба ли във тебе надделя ?

 

Във живота път дано намериш...

Не пътеки, водещи дотам:

Днес със този, утре с оня,

а накрая жънеш срам.

 

Залъка със някой щом делил си,

би ли смачкал просто хей така?

Преживей това, че съм постигнал

всичко с много труд и без лъжа.

 

Аз човек съм и при нужда

сляпо към приятел ще вървя.

Ти човек си, но за жалост -

без приятел и живот с лъжа.

 

Кой ти вярва? На кого си нужна?

На инат живееш всеки ден.

Докажи на себе си, че можеш.

Твойте грешки не търси във мен.

 

Не доказвай там на втори, трети...

Губиш време с празните души.

Всеки ден със нещо се разделяме,

със какво ще се разделяш ти?

 

Щом на тебе ти е свидно всичко,

егоизъм, подлост и лъжа -

за услуга искаш двойно, тройно.

Спирам вече с твоята съдба!

 

Тя е твоя, запази я, както

пазиш свойта гнила добрина.

Цял живот на дявола робуваш.

Той ти пази болната душа...

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??