7.10.2022 г., 13:59 ч.

На дребно се пилея 

  Поезия » Философска, Строги форми
654 4 8

 

 

На дребно се пилея и дори
не влагам в туй ни знание, ни мисъл
и сякаш друг куплетите е писал,
среднощ. И е будувал до зори.

 

А изгревът в очите не гори
и залезът дори се е стъписал,
от тихото живуркане без смисъл,
което уж безкръвно ме мори.

 

И отчуждена хладната Луна,
в душата търси скритата вина,
че този свят от мен непроменен е.

 

Осъмна ли, о, свят на ранина,
вземи крилете! Ето ти ги! На!
И думите ми стигат за летене.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??