Oct 7, 2022, 1:59 PM

На дребно се пилея 

  Poetry » Phylosophy, Strict forms
929 4 8

 

 

На дребно се пилея и дори
не влагам в туй ни знание, ни мисъл
и сякаш друг куплетите е писал,
среднощ. И е будувал до зори.

 

А изгревът в очите не гори
и залезът дори се е стъписал,
от тихото живуркане без смисъл,
което уж безкръвно ме мори.

 

И отчуждена хладната Луна,
в душата търси скритата вина,
че този свят от мен непроменен е.

 

Осъмна ли, о, свят на ранина,
вземи крилете! Ето ти ги! На!
И думите ми стигат за летене.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??