4.08.2018 г., 9:39 ч.  

На дълбокото 

  Поезия » Философска, Гражданска
636 2 0

На дълбокото

Катинарът затваря човека

в студената клетка, 
Череп без разум,

дихание в стъкло,

черупка от пепел.
Поглеждам две стъкленици

на водна основа,

които се ронят.

Искат ми пояс.

Има течение, което не могат да борят.

 

В нозете вселена, 
в сърцето копнеж,
умът е заря,

той е загаснала свещ.

Хвани му яката, 
крещи му в лицето,

удари му шамар.

Хвърли го в стената

свещта, обещавам,

ще пламне в пожар.

© Иван Ценов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??