29.02.2016 г., 11:05 ч.

На дъщеря ми 

  Поезия » Друга
811 2 11

Нарисувай дъга, по която ще тръгнеш.
Този свят е корав, не отстъпвай.
И не свеждай главица, преди да опиташ.
С чуждата болка недей да осъмваш.

 

И помни, че небето е хубаво сутрин.
Не тъгувай. Ще мамят звездите.
Има вятър, без който човекът не може.
Ще познаеш смеха по очите.

 

Ти усмихвай се, дъще. И гледай нагоре.
Щом нещата не се получават –
както връщат се бързо вълните обратно
и проблемите също – минават…

 

© Силвия Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??