1.07.2009 г., 1:16 ч.

На един приятел... 

  Поезия » Друга
545 0 2

Този мрачен, черен път

виждал съм го и преди...

В сърцето ми нахлува студ,

от очите отронват се сълзи...

 

Наведени лица... тъмни очила...

Стотици хора... болка и... цветя...

 

Не сме дошли да те изпратим,

а редом с тебе да вървим...

До края, до онази черна дупка

в която някой ден и ние ще лежим...

 

Не сме дошли да плачем,

но сълзата можеш ли я спреш...

Не сме дошли да кажем „сбогом” -

за нас ти няма да умреш...

Не и докато последният от нас не падне.

В плен на черната тъма...

 

С братята стоим до гроба хладен...

Сякаш времето е спряло...

Тъжен кръст напомня

за момчето младо отлетяло...

 

Ще те помним...

И ще правим с теб наздраве

някой ден...

Там, горе в рая...

 

Почивай в мир, братко наш! Почивай в мир, Веско!

 

 

 

 

© Венцислав Крумов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??