6.03.2011 г., 20:54 ч.

На хижа ''Ябълка'' 

  Поезия
1840 1 2

                      НА  ХИЖА "ЯБЪЛКА"

 

 

Пътеката извива все нагоре,

провира се през гъсти дървеса.

И който стигне хижата, герой е,

макар че ордени не дават за това.

 

Белеят върховете на Балкана.

Сред тях сама, затрупана в снега,

хижа ''Ябълка'' ни среща засмяна

с топла супа и чай, с дума добра.

 

С весели песни, игри и забава

бързо стопяват се час подир час.

За пътя обратен време настава,

но тука остава частица от нас.

 

И пак по пътеката - вече позната -

потегляме с раници на гърба.

Колко красива е днес планината!

И звъни белоснежната тишина!

 

А в ниското, долу, ручей бълбука

и ни задява на изпроводяк:

''Казвате, че ви харесало тука.

Ще повярвам, ако дойдете пак''.

© Мария Костова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти,мила!Ти единствена продължаваш да четеш и коментираш написаното от мен.Благодаря ти!
  • Навярно е красиво(И студено)
    край хижата с такова вкусно име...
    Завиждам благородно на успелите
    до края на пътеката да стигнат...

    Честит осми март и от мен!
Предложения
: ??:??