30.01.2015 г., 16:41 ч.

На изток от рая 

  Поезия » Друга
568 0 2

НЕмилосърдието свети тази сутрин в синьо

разпръсква  хладна светлина

приема образи – горчива чаша вино

изпия ли я – ще се утеша.

Ще се вгради във мен като мълчание

ще заискри във лилаво кръвта

ще се превърне в съдник на желания

и в проповедник на

                                  НЕдоброта.

В сгъстени акварели ще намеря

мастилени усмивки и сълзи

ще ми открие път да оцелея

В свят от сини сини

                                  души.

Със НЕ отпред ще се превърне във Голгота

Със сладки върхове ще ме омая

Със синкавата сигурност ще крача

По трънливия път –

                                на Изток от Рая...

 

© Христина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • една от многото, които учат...
  • на Изток от Рая..., по Стайнбек...
    В сгъстени акварели ще намеря
    мастилени усмивки и сълзи
    ще ми открият път да оцелея
    в свят от сини, сини дни.
Предложения
: ??:??