23.07.2017 г., 10:14 ч.

На Изток от Рая, на реалността в края 

  Поезия » Пейзажна
1059 1 1

Далече, на Изток от Рая, 

на реалността в края, 

повярвай, си струва, 

да видиш картините, 

които Бог рисува...

житни поля - разлюляно безбрежни,

безкрайна синева с облаци - снежни,

вятър в листата - шепотно тих,

рекичка, лееща се като нежен стих,

старица, скръстила треперещи ръце,

ливада, огласяна от блеещи овце,

прашен път, виещ се на хоризонта в безкрая,

пеперуди, нежно пърхащи в ефирната омая,

небе, разсечено с щрих от самолетна следа,

изсушени чушки, висящи на пирон в греда...

... И някъде там, с изгрева на лъчите,

Бог се усмихва на дете през очите!

© Петър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??