17.08.2021 г., 17:46 ч.

На какво 

  Поезия » Гражданска
244 1 3

На какво се радваш, Българийо?

На абсурдите ли в които живееш?

На тирадите лъжовни изпяла властта

от европейски програми не спря да линееш.

 

На какво залагаш, Българийо?

Изоставена, непотребна, отритната...

Закрила заводи, фабрики, човешки права

горчив спомен в сърцата потиснала.

 

На какво разчиташ, Българийо?

Днес си икономически просяк.

Ядеш ГМО-вносна, безвкусна храна,

а земите твои линеят без досег.

 

Къде остана онзи вътрешен плам,

от какво сломи се лъвския дух?

Осакатена, превила млади съдби

днес си повече мащеха, от която боли.

 

Ех, Българийо, ти не си само земя...

Ти си плът и кръв от народ.

Ти си разум, растящ порив, размах на крила,

жив потомък от най-древен род.

 

Събуди се, Българийо! Събуди се сега!

Настъпи часът да бъдеш единна и смела!

Спри своеволията продали честта

и промени най-после, участта си нелека!

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Миночка, Катя, благодаря сърдечно!
  • Поздравления за стиха ти,Валя!
  • Като гледам какво се случва в парламента, какви хора се натискат да управляват, май никога няма да се промени животът ни. По някога си мисля, по добре извънземните да дойдат, но и те някъде се скриха, бай Ганьо ги уплаши! Подкрепям написаното!
Предложения
: ??:??