24.05.2017 г., 16:10 ч.

На кой език да ти кажа, че те обичам? 

  Поезия » Любовна
735 4 3

На кой език да ти кажа, че те обичам,

кой е най-любовният от всички,

на кой любовта си мога да изричам

с най-красиво римувани срички?!

Френският е така напевно серенаден,

език на поети, парижки лиричен,

но дали като за мен е бил създаден,

за да изрази светът ми личен?!

Испанският е опияняващ - вино отлежало,

звучи като китара, среднощно разплакана,

но може ли на сърцето ми с тъга натежало,

да изрази любовта му, така дълго чакана?!

   
Немският е като команда строга,

стегнат, сякаш думите са в боен строй,

но питам се дали с тях ще мога,

да изразя на чувствата нюансите безброй?!

Английският е достолепен,

език на лордове, облечени с власт,

но чудя се, до каква ли степен,

се изразява с него страст?!


Остана ми само един език пригоден,

с когото да изразя и без думи дори,

любовта си по начин най-мил и роден,

която без пламък в сърцето гори!


Това е езикът на мама и татко,

езикът, на който говори моето сърце,

с него мога чрез една дума, кратко,

да покажа на душата си скритото лице!

© Петър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??