29.12.2022 г., 8:27 ч.

На колене пред Апостола 

  Поезия
212 0 2

Разбиха ти заветите, Апостоле!

Родината е роб на политици,

прегърнали финансовите лостове –

различни общинари и кметици.
 

Държавата на пепел я направиха!

Каквото и да имаше – откраднаха!

Държавата с корупция прославиха

и в своите илюзии пропаднаха!
 

Искрата ти в учебници затвориха!

Борбата ти комично пренаписаха!

За теб по телевизии „говориха“

и после с дълги кражби се залисаха!
 

Разбиха ти заветите, Апостоле!

Крадците на надежди не прощават!

Прегърнали финансовите лостове,

любимата родина разгромяват!

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??