Разбиха ти заветите, Апостоле!
Родината е роб на политици,
прегърнали финансовите лостове –
различни общинари и кметици.
Държавата на пепел я направиха!
Каквото и да имаше – откраднаха!
Държавата с корупция прославиха
и в своите илюзии пропаднаха!
Искрата ти в учебници затвориха!
Борбата ти комично пренаписаха!
За теб по телевизии „говориха“
и после с дълги кражби се залисаха!
Разбиха ти заветите, Апостоле!
Крадците на надежди не прощават!
Прегърнали финансовите лостове,
любимата родина разгромяват!
© Димитър Драганов All rights reserved.