10.10.2015 г., 20:43 ч.

На кръстопът 

  Поезия » Гражданска
463 1 1

На кръстопът

 

Дрънчат в главите ни вериги

от петвековна робска нощ.

Не помним ханове ювиги,

писмо славянско, царска мощ.

 

Пътуването към Европа

завърши в Натовския блок.

И зейна пропаст най-дълбока

между славянския ни род.

 

Потънаха позорно в нея

признателност, човещина.

Днес гоним глупави химери

от алчност и от суета.

 

Не плачем от любов и радост,

а от безсилие и срам.

А Златният телец за жалост

ни води в Дяволския храм.

 

Държава сме на кръстопът -

така е. "Кръста" си да носим

със гордост! Изправете гръб!

От никой нищо да не просим!

 

ІХ, 2015 г.

© Елена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви, че бяхте тук и споделихте.
Предложения
: ??:??