Кога си на съдбовен кръстопът и
ще трябва да избираш, да решиш,
да тръгнеш
по най-правилния път, ти
послушай разума, да не сгрешиш.
Че тръгнеш ли веднъж в посока грешна,
е немислимо връщане назад.
Послушаш ли сърцето,
ставаш смешна,
животът се превръща в черен ад...
Сърце и разум - тъй несъвместими!
Единият шепти: "Внимателна бъди!"
А другото крещи:
"О, разреши ми!
Аз мога да понасям и беди!"...
Аз между тях се люшкам уморена.
Кого да слушам - двамата са в мен?!
Със тях живея.
И съм уверена -
ще се споразумеят някой ден!
© Славка Любенова Всички права запазени
при мен все надделява сърцето...
Поздрав!