21.08.2009 г., 22:47 ч.

На Лети 

  Поезия
529 0 3

Когато пламъкът възкръсне,

когато розата отново разцъфти,

когато времето замръзне,

една душа ще се роди.

И една звездица на небето още

ще се появи

и със сияйност жива

тя ще заблести.

Във въздуха носи се трепет вълшебен,

изведнъж всичко спира, внезапно замира,

думите замлъкват, а сърцето спира

в очакване на мига заветен.

И случва се чудо - сводът нощен се разтваря

и ангел слиза, облян в светлина,

едно детенце малко благославя

и дарява го със свойта топлина.

А то разбра, че любов го обгръща,

искрица радост в себе си почувства,

усети допира на две сълзи,

вгледа се в образа на две очи.

Две ръце прегърнаха го,

парливи устни целунаха го

и усети как сърцето му

с нейното заедно тупти.

В тази нощ, изпълнена с магия,

се роди една нова душа,

започна пътя си едно ново начало,

създаде се една нова съдба...

 

Посвещавам го на малката ми братовчедка, която се роди миналата нощ и тепърва й предстои да се качи на скоростното влакче, наречено живот. :)

© Магика Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??