26.12.2008 г., 20:05 ч.

На мама 

  Поезия » Друга
976 0 7

Мила майчице, моя изстрадала мамо,

моя единствена нежна закрилнице,

на любовта ти отплащах се само

с обиди и болка... Прости ми!

 

Прости ми, най-свята от всичките майки!

Ръцете ти, майко, целувам смирено,

очите ти, челото, майко-страдалнице,

направила всичко в живота за мене!

 

Недоразбрана, обидена, миличка мамо,

как си намирала святата сила,

в сърцето си чисто, в сърцето голямо,

отново и пак да ми бъдеш закрила!

 

В болката пак да ми даваш ръката си,

неутешена - да бъдеш за мене утеха -

с цената на белите нишки в косата си,

с цената на будните нощи нелеки.

 

Ти даваше обич - аз връщах тревоги,

даряваше нежност - аз мъка в отплата!

Повярвай ми, мамичко, само да можех,

бих изличила в сърцето тъгата!

 

Но времето, знаеш, не мога да върна -

на твоята прошка надявам се само.

Сега съм при теб - да те прегърна,

да си поплача... Обичам те, мамо!

 

© Мариела Челебиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??