26.07.2006 г., 12:29 ч.  

НА МАМА 

  Поезия » Друга
1293 0 9

НА МАМА

 

Мама я няма! Как да я върна?

Със колко криле, нощта да обгърна?!

Нощта, която ме обзе,

е все безсънна и бездетна.

БОЖЕ... ти защо ми взе

мойта Майчица несретна?!

 

Тя живот бе, тя бе вихър,

тя бе топлия копнеж,

към всичко - майчински открито,

със вопъл стенещ, но горещ!

-Мила, моя Мамо, бях далече,

аз лиших те всеки ден от почит,

но синовната ми мъка ще е вечна

и потомците ми ще те тачат!

 

-Ти искаше да казвам "МАЙКО",

че "МАМО" близо бе до глезота,

съкровеното за мен е... "МАМО",

сътворено с твойта топлота.

 

От Чар, 22-26.07.2006

в памет

© Чавдар Кунчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??