25.01.2018 г., 16:30 ч.

На мама 

  Поезия
2910 36 24

 

Дата е - сол в календара.
Твоята дата, светице!
Кой липов чай за попара
днес ще ми сипе в паницата?

 

Мъка е. Мъка стоглава.
Вик на кръвта ми синовна.
Мъката мигар калява? -
болка е - топче олово.

 

Болка е - пусто стърнище.
Спомен за топла погача.
Ден ми е пак да отприщя
бента солен и да плача.

 

Тихо. Самичък. Сиротно -
чак на скръбта до утайката.
С глас на ранено животно -
както се плаче за майка.

© Димитър Никифоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??