20.01.2010 г., 12:50 ч.

На море 

  Поезия » Хумористична
431 0 0

На море

 

Седя на плажа

и бавно с крем се мажа,

слънцето силно пече,

аз съм вече на море.

 

Около мен хора различни,

няма никой с мисли поетични,

всеки мъж е плейбой

и лиричен герой.

 

Постоянно бройка с очи

и чака щастието да го сполети,

да забърше някоя кака

и да я тръшне на матрака.

 

До мен отляво две тигрици,

показват смело своите ц..и,

на лов са тръгнали и те,

ще си хванат някое конте.

 

Опънали са мрежи като рибари,

ловят и млади, и стари,

това умеят най-добре,

пазете се, мъже.

 

Иначе сме наблъскани като сардели

и сме се опънали като умрели,

но нали сме на море,

нищо, че е тясно и не сме добре.

 

Важното е да сме в играта,

похарчихме си цялата заплата,

а след това какво ще правим?

Абе някак си ще се оправим…

 

Боже, каква идилия,

всички сме една флотилия,

движим се без посока и план,

навсякъде ни дебне капан.

 

Всеки гледа някого да оплете,

няма как, нали сме на море,

готин е този сезон,

всяка вечер е купон.

 

Хайде, ще свършвам вече

и по-късно ще разказвам, човече,

че ме погледна мацка една

и ми се струва, че е сама.

 

Май парашутът ще ми се отвори,

о, не, друг я заговори,

докога ще чакам, не знам –

тия хора нямат вече срам

 

© Валери Бобев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??