14.11.2012 г., 19:01 ч.

На моята малка Марияна 

  Поезия » Друга
1271 0 1

Дъщеря ми ме гледа сериозно

и задава спешни въпроси,

защо калинката има точки,

защо охлювът къща си носи?


Бърза много тя да порасне...

да научи всякакви тайни,
да открива чудеса прекрасни,
да познае чувства омайни.
Аз я гледам с болка и радост
и не искам така да пораства.
С всяко нещо, което научи,
една калинка в мен угасва.
Тя ръчички върти, танцува,
смели молитви изрича,
 случки весели си рисува
и през всяка дупка наднича…
Аз косичката нежна погалвам
и очичките тихо целувам,
ти си моята малка прекрасница,
моя истинска, мъничка фея…

© Цвети Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • хубаво е, прекрасница - сладка дума
Предложения
: ??:??