7.07.2011 г., 21:50 ч.

На моята планета 

  Поезия » Пейзажна
611 0 1

                                         На моята планета

 

                        Намерих своя свят -

                       моя мъничка планета!

                        Открих го в утре,

в сутрешния аромат

на росната трева,

на полско цвете.

 

Открих сред прашната Вселена,

че днес е по-добър от вчера,

че детски смях щом вън се рей,

ще има утре,

ще има днес,

ще се живей!

 

И моля се,

и боря се!

Не го крадете,

не тъпчете безпощадно, не рушете,

не погубвайте и своята душа, която дреме сгушена

в туй, що грабиш!

Обичай!

Радвай се!

Живей!

Така ще има днес,

ще има утре...

 

Така си мисля, но дума не изричам,

защото днес това е моят малък свят,

защото днес, сега на него се обричам

и не искам нищо, никой -

само себе си...

 

Дума не изричам - с дъха си,

с мъничка калинка си шептим -

вятърът ни гушка,

а слънцето целува ни, земята ни обгръща.

 

И ето двете как дочакахме нощта,

как се гмурнахме във нощната дъбрава

да чуем малкото щурче,

да броим звездите,

да усетим лунна топлина

и да знаем, че не сме сами, а двете...

Две ли!? - всъщност сме мнозина

и в компания богата,

в пир от аромат,

ще дочакаме зората

да потули на страстите вкуса -

с росата...

Да се гмурнем пак в аромата на полето и цветята...

 

Така на моята планета

живеем си сговорно - в мир,

така се рея сред полето

без днес, без утре -

просто шир...

© Мария Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??