16.08.2017 г., 10:24 ч.

На най-красивото творение на Господ Бог 

  Поезия » Любовна
318 2 4

      На най-красивото творение

на Бог - жената

 

 

През нощта си болка нетърпима,

мракът ме изгаря и боли!

През деня - мечта неустоима!

Теб търсят уморените очи.

 

Търсена, обичана, желана,

гонена и мразена дори,

в теб каква ли сила е събрана

та с любов и мене покори?

 

Казвали са ти, че си мръсница,

и търпяла си какво ли не?

Имало е даже и плесници.

Е, това сме силните мъже!

 

Колко е обидата в душата,

трупана години всеки ден?

Уж познавам те, а непозната,

скрита тайна още си за мен!

 

Винаги готова да даряваш

своята любов и топлина,

много често ти сама оставаш

в своя свят, ранена от лъжа.

 

Колко пъти можеш да забравиш?

Колко пъти можеш да простиш?

Колко пъти мъката си давиш

със сълзите си, и си мълчиш?

 

Затова на колене пред тебе

моля те, обичай ме така,

както ти обичаш и умееш

да превръщаш всичко в красота!

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??