4.02.2022 г., 8:41 ч.  

На образа ти свят приставам 

  Поезия
274 8 6

                                         на Й.

 

Сега си ми по-скъпа двойно

и двойно повече те любя аз,

с очи големи - неспокойни,

отлъчени от плътска страст.

 

Животът ми от зла пустиня

превърна в звезден полилей,

блести в едемската градина

над спомен в леден снеговей.

 

На образа ти свят приставам,

обгърнат с нежна тишина,

душата твоя прелъстявам

на божество и на жена.

© Младен Мисана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??