Feb 4, 2022, 8:41 AM  

На образа ти свят приставам 

  Poetry
271 8 6

                                         на Й.

 

Сега си ми по-скъпа двойно

и двойно повече те любя аз,

с очи големи - неспокойни,

отлъчени от плътска страст.

 

Животът ми от зла пустиня

превърна в звезден полилей,

блести в едемската градина

над спомен в леден снеговей.

 

На образа ти свят приставам,

обгърнат с нежна тишина,

душата твоя прелъстявам

на божество и на жена.

© Младен Мисана All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??