1.02.2020 г., 10:21 ч.  

На оживелите - до нови срещи... 

  Поезия » Гражданска
455 2 4

Упойката ви, скъпи доктори е май фалшива?
Менте ли е? Китайска? Нищо чудно!
Терапевтично стадото, човешкото приспива,
а шепа луди, режат ги " на будно".

 

Май казах скъпи? Не е всъщност грешка на езика.
Рушветите, цените ви убиват.
Да оцелееш, май лотария на туй се вика,
а грешките? При Господа отиват.

 

И  като на ревю сестрите  плавно дефилират,
прецизно в анамнези смятат дните.
И неусетно две за лев душите девалвират,
претъпкано е в Рая. Ще простите!

 

За Хипократ ли някой луд там тихичко говори?
Търгаш е днес .Пари брои, и вещи.
Кълнял се бил? Свети ли са Авгиеви обори?
На оживелите - до нови срещи....

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Дени, Красе, благодаря ви. Убедена съм, че сме се срещали и пак ще се срещнем, сенсей. Просто така стават нещата.
  • Хареса ми.
    А кой ти е обещавал, че няма да те срещна след като опъна шушоните?
    Даже сериал има за днешната ни държава - "Живите мъртви".
  • Дай Боже всекиму такава диагноза...
  • Почувствах се като в Пирогов.
Предложения
: ??:??