13.12.2022 г., 10:02 ч.

На пазара 

  Поезия
186 1 1

,,Щом вий пред нас за миг се спрете,

парите в миг ще ни дадете-

по-харна стока на пазара няма,

пипнете, вижте, че не е измама!

 

При нас цената е прилична,

а продавачката-етична.

Лъжа, измама и коварство

далече са от нашто царство.

 

Насам, народе възродени!

Тук цените са запрени.

Щом искате голяма евтиния,

спрете се на нашата сергия!

 

Ако картофите обичате,

при нас ще трябва да дотичате,

а чушките ни са чудесни-

безкрайно евтини и пресни.

 

Я погледнете вий и лука-

най-евтино при нас е тука!

А краставиците ни са страхотни-

с цени като за безработни.

 

Купете си домати тук,

те бомба са, а не боклук!

Па вижте зеленцето сладко-

по джоба е на мама и на татко!"

 

Тез сладки приказки ни омагьосват

и в миг парите ни прахосват.

Но ний щастливи вкъщи се прибираме,

макар че от цени хич не отбираме!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хи, хи. Така си е. Почти ни ги подаряват.
    Поздрави!
Предложения
: ??:??