19.05.2023 г., 12:06 ч.

На плажа 

  Поезия » За деца
398 6 14

На плажа днес дете и куче,

разхождат босоноги мисли.

Пищи далече малко внуче,

съдира гърло с всички сили.

 

С бинокъл стар в морето гледа

едър чичко, с рижава брада.

До него под чадъра бледа

девойка драска в пясъка следа.

 

Изскубна се с каишката кутрето,

подгони гларус, тишината отшумя.

Прецапа над хавлии, книга дето

захвърлил беше някой на брега.

 

Настана глъчка, паника и мигом

се втурнаха след палето деца.

Мърмори леля, пясък в сутиена

нахвърля кучето, загуби очила.

 

Надбягване с препятствия настана,

кутрето бяга, а след него е тълпа.

Спасителят пред групата застана,

засвири силно, всичко занемя.

 

Рибарят метна мрежа връз кутрето,

а гларусът разпери пак крила,

ех, че радост за децата е морето,

очаквана и най-голяма при това.

© Анна Станоева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??