22.06.2007 г., 8:12 ч.

На поезията 

  Поезия
456 1 3
Богиньо Поезийо, вярвай,
когато съм тъжна и лоша
се скривам във твоята пазва.
Там търся за своите въпроси
най-светлия отговор. Искам
отново при теб да се скрия,
от теб да изляза пречистена,
пак по детски добра и наивна.
Широки са твоите скути -
за всекиго има местенце.
Дали в тези тайни прочути
ще има къс радост за мене?
От никого милост не прося!
Не искам любов да купувам.
Но твоите вечни въпроси
отново шептят за сбогуване.
И пак ще ти кажа, че искам
да бъда гореща и луда.
Ще вярвам във твоите истини,
дори ако те ме погубят.

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??