2.09.2009 г., 22:24 ч.

На прадядо Николае 

  Поезия
710 0 5

На жътва е излизал с цигани,
жълтици по челата им лепял,
а те играли и му свирили,
и тъпанът магарешки кънтял.

По сватбите кумувал цигански
и пиел вино в златен кларинет,
кръщавал мургави обесници
и даже готвел едного за зет...

Ех, дядо, де са ти жълтиците?
И тъпанът, и златният клар'нет??
Прати отгоре някой циганин -
ей тъй - да имам за късмет...

 

2007 г.

© Светослав Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??