31.07.2013 г., 9:44 ч.

На род 

  Поезия » Бели стихове
634 0 0

Променена вяра и закон
на фона на рисувани икони,
сред храмовете от злато
дух вековен, разпънат между светии.
Роден от Слънцето е моят народ,
в битки тежки закалил се,
Дуло - първичният ми род,
векове наред не затрил се.
От дървото на изкуплението
корените наши ще възродя,
далеч са те от погребението,
далеч от лъжите на христа.
На Кракра, там, щом има алтар,
животът ми ще е такъв,
да пазя свещения ни храм,
меча за него да вдигна пръв.

31.07.2013г.

© Тангра Перник Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??