7.06.2007 г., 9:20 ч.

На сбогуване 

  Поезия
693 0 3
Честита загуба!
Видя ли? Победих!
Загубих повечето битки,
но пак спечелих, разбери!

За нашата война думи не оставих,
тръгвах си и пак се връщах,
преглъщах думите ти тежки и оставах пак сама,
затова съм си виновна, понеже в началото вярвах в твоята лъжа.

Сега е Тя наред,
нека те прибира вкъщи, когато си пиян,
нека те прегръща, когато ти е тежко,
или от нещо те е срам!

Не я съди, ако изобщо те обикне,
не я ранявай, за да не я боли,
не я лъжи тъй, както лъга мене,
а ако стане нещо, спри и помисли!

Обичай тъй, както мене не успя.
Не те виня, че те нямаше до мен и в съня.
От днес си чужд за мене и няма да те спра.
Не мога! Това не ще си го простя!

Благодаря за вечерите,
когато си играех с теб.
Радвам се! Не търсех огън,
у тебе има само жар от лед!

Сега разбра ли? Не те обичах!
Не съм обичала и никой друг.
На лъжа с лъжа се отговаря,
днеска беше ти, утре ще е някой друг.

Дано да си щастлив,
от сърце ти го желая,
но свободна нека Тя е,
за да не видиш близко края в любовта!

А на любов с любов се отговаря,
когато има обич в две сърца до края.
Но ти не си оставил дори едничък спомен скрит,
понеже всичко отдавна с гумичка изтрих!

Това желаех да ти кажа.
Сега ще си вървя!
Врата след мене не затваряй,
за да чуваш от миналото ми песента!

© Красимира Баротева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря!Като се поосвободя малко ще го издокарам пък и това е написано за специален човек който трябва да си получи нужното!Аз му обещах!
  • Краси, поогледай го, пипни го малко и ще стане още по-хубав!
    /на места се губи ритъма.../
    Поздрави!
  • Страхотно е!Продалжавай само така !
Предложения
: ??:??