28.04.2021 г., 9:27 ч.

На сестра ми 

  Поезия
564 0 5

Днес честитя рождения ден
на сестра си, която обичам!
Тя е пролет и лято за мен!
Пожелавам ѝ смело да тича!

От душата да светят звезди
и надежда на всеки да дават!
Тя е нежна искрица в зори
и живота отблизо познава.

За сестра си обръщам света
и ще стана дори и рушител!
Тя обича безкрайно деца
и след време ще бъде учител!

Подарява любов и добро
на душите човешки, когато
облак мрак е надвиснал и зло
задушава сърцето богато.

Вдъхновява поета у мен.
Тя помага, когато се плаша,
че животът е твърде студен,
и мечтая на юг да отпраша.

Кака спира световния шум
и намира решение лесно.
Как? От мрака – оловен куршум –
да напиша творба интересна.

Днес честитя рождения ден
на сестра си, която е птиче!
Аз обичам деня, споделен
със света ти, сърцато момиче!

Тук оставям огромен букет
и порой от бушуваща младост!
Нека този последен куплет
бъде твоята пламенна радост!

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??