30.03.2017 г., 11:20 ч.  

На Шипка всичко е спокойно... засега 

  Поезия » Любовна
277 3 3

Невернице Любов! 
Ти пак ли идваш? 
Надничаш иззад ъгъл? Наблюдаваш? 
Дали съм още 
толкова наивна, 
че да си мисля "Вечно ще остане!"? 

Невернице Любов! 
Не ти ли казах? 
Сто чифта кожени обувки скъсах, 
сто хляба каменни изядох. Ставах 
и лягах с твойто име; тебе търсех, 

но ти, невернице, 
играеш жмичка. А после дъвчеш 
лакомо душата, 
а тя – на връв. И ще се скъса. Всичко, 
което с нея вързах, по земята 

ще разпилееш. 
После ще си тръгнеш. 
Невернице Любов! 
След теб – погроми! 
Добре оставай. Вънка стана тъмно! 
А тук, при мен, 
все още е спокойно.

 

 

 

Публикувано във:

в-к Уикенд 22-28.6.2019

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много хубаво стихотворение. Поздравче!
  • Привидно спокойствие...Под което лежи златен пласт от чувства!И за всичко е виновна,оная скитница-Любовта! Прекрасно страдание,пресътворено в поезия.Браво,Павлина!😍
  • Харесах много!
Предложения
: ??:??