23.08.2009 г., 23:20 ч.

На стъпалата на Алма Матер 

  Поезия » Философска
492 0 8

На стъпалата на Алма Матер

 

Сега ме няма там. Сега ме няма.

На стъпалата седнали са други.

Как ми се щеше за секунда само

да съм и млад, и до досада влюбен.

 

Дали бе грях, след толкова години,

на стъпалата пак да те почакам?...

Съвсем случайно може и да минеш,

нещата тук са толкова познати...

 

И толкова отчайващо-различни,

че вече ме е страх от мен самия.

Уж всичко правя само символично,

а тайно трепет вдън душата крия.     

 

Приятно е да се самозалъгвам,

поне така - за няколко минути.

Но всеки път, щом стана да си тръгвам,    

си спомням парадигмата на Нютон.

 

И някак си страхливо се изнизвам,

като човек попаднал в чужда къща.

Не идвай, непослушнице! Не идвай!

...................................................

А  Алма Матер е една и съща.

 

 

© Александър Калчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??