Не ми отива всяка роля.
Не ми отива да съм Бог.
Прожекторът не топли в зима,
костюмът няма климатик.
Реклами глупави не снимам
и на матраци не лежа,
и зъбни пасти не избирам,
за наколенки не пестя.
Успех във зали не продавам,
афиши с глупост не лепя,
билети късам - но накрая,
за "афтър парти" не ламтя.
Пиеса стара и позната,
играна хиляди лета...
Талантът тъне в нищетата,
бездарието - в суета!
© Валдемар Всички права запазени