8.03.2009 г., 12:58 ч.

На теб... 

  Поезия » Любовна
830 0 5

Върви към пропастта, приятелю!
Върви напред към мен... 
Върви към Вечността, предателю!
Върви към изгряващия ден... 

Върви напред по пътя прашен!
Без страх, без огън, без мечти!
Върви напред по пътя страшен!
Не може никой да те преклони! 

Върви към Самотата тиха!
Върви напред! Не чакай мен!
Болката на Величието прилича -
в заблудата ù сладка си пленен!

Върви по стръмните усои
на планини без имена!
Руши вечните устои 
на хората без топлина!...

Върви напред! Недей да спираш!
Аз зад тебе ще вървя!
Не позволявам ти да умираш!
Нека аз до лудост кървя!

Върви напред! Тъмнината е злато!
Върви напред! Това е мит!
Върви напред! Името е свято!
Върви напред! Огън там е скрит!

Върви във росната прохлада!
Върви напред! Не чакай мен!
Аз тежко в тъмното изгарям
и плача за изгряващия ден...

© Метафора Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??