15.09.2016 г., 17:59 ч.

В сърцето ти влизам (на Теб) 

  Поезия
622 3 24

 

 

Обичам те! В съня те мълвя -
лудо, пълнокръвно, но и свято.
В сънищата си към теб летя -
Птица-Есен, но с криле от Лято -

 

пурпурно ветрило - жар пилее!

Коприна-пепел аленее в пламък,

небето пее, в сто дъги ме люлее -

Жар-птица съм, а бях, бях камък.

 

Утро е. В миглите ми пречиш -

нима в зениците ми пак си спал?!

Летял си с мене - да ми светиш,

за да бъде пътят ми отново бял!

 

Перла – в две длани само блестя!

Гълъбица - сгушена, с дъх притаен,

в сърцето ти влизам и тихо туптя.

Обичам те! И те искам до мен!

 

Рене

 

© Ренета Първанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??