18.02.2010 г., 15:40 ч.

На тебе повече подхожда... 

  Поезия » Философска
545 0 4

На тебе повече подхожда скъп елмаз на пръст да сложиш, с рокля от атлаз на бал да идеш в някой приказен дворец, отколкото седейки тук, с глупец кат мен, да губиш времето си час след час.

Понякога загубил ум и глас аз гледам някоя принцеса във захлас, ала да носиш царския венец на тебе повече подхожда.

Друг път
пък чупи се сърдечният компас и слушам как ми казват, че витяз* в очите ти да бъда трябва, не врабец. Но туй са просто думи на лъжец: покорен и смирен слуга да бъда аз на тебе пòвече подхожда!

 

 


 

 

 

------------------------------------------------------------------------------

* витяз (рус.) -- юнак от руските народни приказки.

© Тошко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??